Om
Under 2025-2026 kommer vi att samarbeta med ett antal gästredaktörer från olika delar av landet. Det kan vara konsthallar, ungdomsråd, konstorganisationer eller enskilda konstnärer och konstpedagoger som delar med sig av sitt arbete.
Historielabbet 10-28 februari
En fortbildningsorganisation för en mer inkluderande konsthistorieskrivning. Historielabbet lyfter fram kvinnliga- och queera konstnärer, samt ger en bild av historien som visar på konstnärliga uttryck, inte bara från Europa, utan från hela världen.
Index Teenage Advisory Board 5 mars-5 april
En grupp ungdomar (16–21 år) som gemensamt tar fram och föreslår projekt och strategier för att utveckla Index, en konsthall för samtidskonst i Stockholm. ITAB använder lyssnande, diskussion och lek för att kritiskt undersöka, diskutera och omformulera de normer som finns inkodade i konstvärlden.
Konstdepartementet 9-28 april
Konstdepartementet vill förbättra barns tillgång till bild- och formkonst i skolan genom samskapande möten med professionella konstnärer.
///
Vill du dela dina spaningar på vår plattform?
Konstpedagogiska akademin bygger på samarbete, engagemang och inspiration. Skicka in tips på utställningar, metoder, litteratur, forskning eller annat som kan vara intressant för det konstpedagogiska fältet! Det kan vara från din egen verksamhet, eller annan i Sverige eller internationellt.
Detta behöver finnas med:
Beskrivning (max 1400 tecken)
Länk till instagram/hemsida för den som spaningen gäller
Eventuell bild eller film som är godkänd för publicering och som passar för Instagram
Maila till: konstpedagogiskaakademin@gmail.com