Ealuxe, en webbsida som specialiserat sig på livet i lyx och flärd, tar varje år en titt på de för stunden allra mest exklusiva – och dyraste – armbandsuren. 2014:s lista över de fem dyraste klockorna är en uppdatering från året innan, där den tidigare första platsen hölls av en klocka som kostade inte mindre än $25 000 000 eller 170 miljoner kronor. 

Den just nu dyraste klockan i världen går under namnet Breguet Grande Complication Marie Antoinette och är värderad till $30 000 000 (205 miljoner kronor). Det sägs att Klockan skall ha låtit tillverkats åt den franska drottningen Marie Antoinette på beställning av en av hennes älskare år 1782. Urmakaren Abraham-Louis Breguet började arbeta med det makalösa armbandsuret som han efter sin död sedan överlät till sin son som avslutade arbetet år 1827. Arbandsuret innehöll varje tänkbar funktion och teknik tillgänglig den tiden. Höljet är gjort av guld och inuti klockan finns intrikata detaljer och safirer vars syfte var att minska friktionen i konstruktionen.

Marie Antoinette fick tyvärr inte se sin klocka då den blev klar 34 år efter hennes bortgång. Denna mycket exklusiva och speciella klocka stals på slutet av 1900-talet och återfanns 2007 till alla världens stora klockkännares förtjusning.

Då Breguets åtråvärda klocka idag befinner sig bakom lås och bom på ett museum i Los Angeles finns tyvärr ingen köpmöjlighet, men då kan den näst dyraste klockan vara ett alternativ. Chopards 201 karats-klocka är så pass diamantbeströdd att några av diamanterna troligtvis kommer att missas även vid en ingående granskning. Totalt pryds mästerverket av 884 diamanter i varierande former, storlekar och färger. Just denna klocka finns inte att köpa i Sverige, men flera av Chopards mästerverk finns att prova i det historiska Urmakeriet Rob Engström, som faktiskt öppnade 1932, bara fem år efter att Marie Antoniettes klocka färdigställdes.