På våren är det många som går i trädgårdsdrömmar. Men tillgång till egen trädgård är det långt ifrån alla som har. Tillhör du kategorin växtälskare som längtar efter att sätta fröer, vattna och omge dig med grönska – men saknar trädgård? Med krukor kan du skapa en egen trädgård var du vill!

Välj en lämplig plats

Det bästa med krukor är att de lätt kan flyttas runt. Du kan därför placera dem precis var och hur du vill. Det enda du behöver är en litet utrymme att ha dem på. Kanske en balkong, trapp eller mindre uteplats? Några få kvadratmeter är fullt tillräckligt. Sedan är det bara att sätta igång.

Mixa och matcha med färg och form

Genom att variera färger, former och storlekar på dina krukor kan du skapa en dynamisk utemiljö som är helt unik i sitt slag. Du behöver inte tänka på att ha något speciellt tema om du inte vill. Slutresultatet kommer att se bra ut ändå. Du kan också med fördel använda dig av små lådor, pallar eller utomhusbänkar att ställa krukorna på. Detta bidrar till ett mer levande intryck.

Kombinera som du vill

Vad ska du ha i krukorna då? Det bestämmer du själv. Känn dig fri att kombinera grönsaker med blommor och växter efter tycke och smak. Många grönsaker, och även potatis, går alldeles utmärkt att plantera i krukor. Fundera över vad du gillar – sedan är det bara att börja odla. Att dekorera miljön runt om krukorna förhöjer upplevelsen. Man kan göra detta med t.ex. bark och dekorationssten. Längst ner i texten hittar du en inspirationsvideo där Stenbolaget presenterar dekorationssten av olika slag.

Mer inspiration?

Coop tipsar om kryddväxter

 Lycka till med din nya trädgård!