Passage 2015 är en årlig tillställning som anordnas av Dunkers Kulturhus och Helsingörs Teater. Det är den största festivalen i norra Europa som inriktar sig på gatuteater. Årets festival blir den elfte som arrangeras, och veckan och helgen kommer bjuda på massor av roliga och spännande tillställningar för alla som befinner sig på Helsingborgs gator och torg.

Här kommer en lista med höjdpunkter under festivalen:

Grand Opening ikväll på Dunkers Terrass

Festivalens Grand Opening kommer sätta igång 19.30 på Dunkers Terrass i Helsingborg. Öppningsföreställningen beskrivs som en explosiv ihopsättning av Danza Teatro Retazos från Kuba. Det är en hybridshow som kombinerar hiphop, akrobatik, samtida dans och folklore i en föreställning om tillhörighet och gemenskap i en värld av individualitet och frihetslängtan.

One Boat – Arab Puppet Foundation

Arab Puppet Foundation ställer till med dockteater på torsdag. Det är en föreställning om hur det är att vara flykting, som undersöker frågor som varför man lämnar sitt hemland. Den visas 16:00 / Raus Planteringen Gula gården - Förskolan Pinjen.

Massakern - Liao Yiwu

Författaren Liao Yiwu började skriva dikten Massakren innan den faktiskt hände på Himmelska Fridens torg i Peking. På grund av dikten blev han senare fängslad. Men under gatuteaterfestivalen kommer den att läsas upp i formen av en monolog.

Se föreställningen fredag den 31 juli - 22:00 vid Kvickbrons slut

Workshops inom skrot och street art

Två workshops kommer anordnas för de som vill in och prova på nya saker under veckan och helgen. Den ena går under namnet Skrotorkestern, och går ut på att bygga instrument av skräp och skrotdelar, från workshop med publik till en färdig konsert. Den anordnas lördag 1/8 kl. 12-13.30 i Stadsparken.

Den andra heter Street Art Cevenol Collective, där en grupp unga talangfulla konstnärer ska utöva hiphopens fyra element. Det blir sprayfärg i gatans tecken och massor av tung musik. Gå och var med i Dansstudion på Dunkers Kulturhus, fredag Fredag 31/7 kl. 13.30-14.30 + 17-18.

 

För mer information om Gatuteaterfestivalen Passage, kolla in vårt inlägg om Passage 2013 här: Gatuteaterfestival i Helsingborg